Sök
    Arkiv
Kalender 2019 Smycken Försäkra din katt

Skänker en tanke till Gubben som fick resa till katthimlen igår 6/12-10. En gammal kille som haft ett hårt liv, hoppas dina sista år med oss var fina och att det kan kompensera lite av den olycka du upplevt i ditt liv. Tack för att du kom till oss och gav oss det förtroende du gjorde. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta! Det tog 6 månader innan jag fick klappa dig, men sen fick jag gosa i 4,5 år! TACK!

Gubben kom till oss från ett jourhem en decemberdag 2005. Han var då en skygg och reserverad katt som vi inte såg mycket av, varje natt låg vi och lyssnade efter försiktiga tassar som gick efter mat eller ett lådbesök och varje natt blev vi lika glada när vi hörde honom smyga fram från sin gömma. Gubben hittades i ett vanvårdshem i Järfälla där man hade över 100 katter instängda, alla hade tyvärr inte sådan ’tur’ som Gubben utan många katter var tvugna att avlivas på plats.

Vi slapp uppleva misären själva men läste om det i tidningarna och senare fick vi historien berättad från de jourhem han kom ifrån. Med vetskapen om vad Gubben hade varit med om var det inte svårt att ge honom en chans och inte svårt att förstå hans skygga beteende. Det är nästan svårare att förstå att den lilla rädda killen har förvandlats till en stursk fräck kille som nu gärna tar sig friheten att sno lite mat från tallriken. Visst, det tog några veckor innan han vågade sig fram och det tog någon månad innan han var helt klappbar, men att få uppleva hur han sakta vågade ge oss ett förtroende är värt all tid i världen!

Idag är det inte bara oss i familjen han tyr sig till utan även våra gäster. Jag tror Gubben har bevisat för alla som har träffat honom hos oss både då och nu att alla katter har rätt till en chans och är man bara villig att ge katten lite tid och kärlek så får man 1000 gånger igen.

Vi har idag 6 katter varav 4 är ’hittekatter’, alla 6 är världens underbaraste killar som överöser oss med kärlek och vi gör vårt bästa för att besvara kärleken men det känns rätt skönt att veta att när man inte är hemma så har dom varandra.

Hansson tar en liten tupplur med Gubben

Att dom värdesätter varandra behöver vi aldrig tvivla på, det är bara ta en tur förbi soffan på natten och titta på högen av katter som ligger tryggt och sover inlindade i varandra…. Vi och våra 6 kramkillar hoppas att fler mäniskor vill ge utsatta katter än andra chans!

Susanne o Fredrik med familj© 2019 Kattluckan