Sök
    Arkiv
Kalender 2019 Smycken Försäkra din katt

För många år sedan dök en utsvulten äldre hankatt upp på vår tomt. Min man låg under vår bil för att laga den, då han plötsligt fick en pratglad katt på magen. Det blev kärlek från första ögonblick. Vi tog in katten och bjöd på tonfisk, som han slukade mycket hastigt. Vi släppte sedan ut honom efter en stund. Vi antog att katten var på genomresa under sin uppvaktning av honkatter. Min man sa, den här katten tar vi inte in igen. Jag instämde att den här katten släpper vi inte in i vårt hem något mer.

När min man kom hem från jobbet nästa dag var hans första fråga har du sett katten? Ja sa jag. Är katten inne frågade han? Ja sa jag. Därefter blev inget mer sagt. Min man förstod, att nu har vi två katter om vi inte hittar nya kattens ursprungliga hem. Katten hade checkat in och han skulle inte komma att checka ut. Det blev från början husses katt. Husse var den som hade störst ångest och kände mest motstånd när matte talade om att ringa polisen för att kontrollera om någon saknade denna underbara katt. Alla tänkbara katt sighter luslästes, men denna katt var inte saknad av någon. Eftersom vi hade en Mirre blev det naturligt att döpa nykomlingen till Murre.

Detta var en okastrerad hankatt och efter en tid började han markera inne. Vi beslöt då att kastrera honom. När jag beställt tid för kastrering försvann Murre. Dag efter dag letade och ropade vi efter Murre, men ingen katt dök upp. Tio dagar senare när vi gett upp hoppet och samma dag fått hem färskt älgkalvkött, dök Murre upp igen, lika pratglad som vanligt. Hans välkomst middag blev färsk älgkalv filé, men då rök bollarna (han kastrerades).

Vår älskade Mirre dog för drygt ett år sedan efter lång tids sjukdom. Murre som nu är kastrerad, öronmärkt, vaccinerad och försäkrad är nu vår enda katt. Han älskar att sitta i knä och bli kliad, men avskyr när man börjar pilla på honom, borstar eller duschar honom. Han kallas också för arbetsledaren, lagar husse bilen ligger han på biltaket. Plockar matte på hösten frukt från fruktträden klättrar Murre upp vid sidan om matte, han vill alltid vara med.

Klockan 4.47 varje morgon vill Murre ut. Vi var länge mycket imponerade av att Murre tycktes ha en inbyggd klocka eftersom husse varje morgon blir väckt av honom oftast på minuten 4.47, en variation på ett par minuter åt båda hållen kan förekomma. När vintertiden inträdde lyckades Murre första natten när klockan ändrades en timme att fortfarande väcka husse klockan 4.47 på minuten. Tidningsbudet kommer först klockan 5 eller senare. Vi förstår nu att Murre hör något ljud utifrån som är mycket punktligt klockan 4.47, som inte vi hör. Det är enda förnuftiga förklaringen för oss, om ingen annan kan övertyga oss om något annat!

Katter gör livet extra värt att leva!

Varma härliga hälsningar till alla kattälskare från katten Murre med husse Arne och matte Barbro Liljenstad!© 2019 Kattluckan