Att vara akuthem


Då Kattluckan just nu inte har något dedikerat katthem, så behöver vi aktiva medlemmar som kan agera akuthem åt våra hemlösa katter.

Akuthem behövs till de katter som kanske behöver extra omvårdnad, katter som inte trivs med andra katter, kattmammor som behöver lugn och ro för att föda, skygga katter som behöver bygga upp sin tillit till människor.

När man öppnar upp sitt hem för en akuthemskatt skall man vara medveten om att det kan handla om flera månader. Man kan alltså inte ta sig an en katt i några dagar eller veckor för att sedan ångra sig. Målsättningen är dock att katten, så snart den är redo skall få ett nytt permanent hem.

I samråd med oss på Kattluckan är det ditt ansvar att vid behov se till att katten blir avmaskad, kastrerad, vaccinerad och öronmärkt, samt att vid eventuell sjukdom ta katten till veterinär. Vi står givetvis för kostnaderna för veterinärbesök, ev. mediciner samt sand och foder. Det vi kräver av dig som akuthem är din tid och ditt engagemang samt att katten får den omvårdnad, trygghet och kärlek som den så väl förtjänar.

Annonsering och visningar
Katten som du tar hand om kommer att finnas med på vår hemsida. För att blivande kattägare skall kunna lära känna din jourkatt, måste du vara beredd på att ha planerade visningar i ditt hem.

Inga flyktvägar
Då din nya, tillfälliga familjemedlem inte får gå ut, så är det viktigt att du ser till att det inte finns några “flyktvägar”. Fönster och dörrar måste hållas stängda eller vara nätade, och eventuell balkong behöver även den vara innätad eller inglasad, enligt djurskyddslagen (förutsatt att katten eventuellt kommer att vistas på balkongen).

Om du redan har katt
En del av våra katter kommer direkt utifrån och kan vara smittbärare av sjukdomar. Därför är det viktigt att du tänker igenom detta noggrant då vi inte kan lämna några friskhetsgarantier. Självklart bör dina katter vara vaccinerade mot både kattpest och kattsnuva. Det finns också risk för att katterna inte går ihop, så fundera lite på hur du tror att din katt kommer att reagera på den nya gästen. På så sätt slipper vi onödiga förflyttningar som kan orsaka mer trauma för katten. Var även beredd på att det i början kanske kan förekomma en del fräs och bråk, vilket är naturligt.

Om du är intresserad av att bli akuthem så ber vi dig att fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig omgående.

Fält märkta med * måste fyllas i

Kontaktinformation
Namn*
Adress
Postnr/Ort
Telefon hem*
Telefon mobil
E-post
Födelseår
   
Har barn hemma? Ja Nej
   
Kattvana  
Har katt Ja Nej Har haft katt tidigare
Om ja, hur många?
Andra husdjur?
   
Kan ta emot.. Endast tam och social katt
Dräktig hona eller katt med ungar
Ungar utan mamma
Skygg katt
Lätt sjuk katt
Flera katter
   
   
Kan ta emot katten Omgående Tidigast
   
Övrig information om dig själv